17 SEPTEMBER 2016

SoMe er lige nu det hotteste medie hos annoncørerne

Bureaubiz skrev følgende:

Analyse: SoMe er lige nu det hotteste medie hos annoncørerne – Bureaubiz.dk
Sociale medier vokser mest hos annoncørerne – som hælder til at håndtere dem inhouse. Sociale medier ligger da heller ikke højt på bureaudirektørernes investeringsliste.

Digitale medier outperformer traditionelle medier, når spørgsmålet til annoncørerne går på, hvordan anvendelsen af forskellige kanaler udvikler sig i marketingbudgettet.

Men inden for de digitale kanaler, så er de sociale medier de hotteste. Dog skarpt forfulgt af digitalt content.

“Men i virkeligheden kan man sige, at det er to sider af samme sag, når det gælder kampagner. Sociale medier rummer nogle andre perspektiver, som kommer frem, når man spørger annoncørerne til, hvem der håndterer kanalen,” siger adm. dir. Mogens Østergaard, MyResearch, der står bag analysen.

Den har deltagelse af 146 annoncører, der på en række områder har svaret på, hvordan deres marketingbudgetter udvikler sig og hvordan de disponeres.

Når man spørger til, hvordan forbruget af forskellige kanaler vil udvikle sig i budgettet, så svarer 80 pct., at de sociale medier vil stige, mens kun 1 pct. svarer “falde”. Samtidig tilkendegiver 97 pct. af annoncørerne at de anvender sociale medier. Samlet set er det tal pænt højere end search, som kommer på en andenplads.

Der, hvor digitalt content står stærkt, er på spørgsmålet om, hvordan forbruget på forskellige bureau- og konsulent-ydelser vil udvikle sig. Her falder svarene således ud (stige minus falde):

Kampagner, +20
Digitalt content, +58
Apps og utillities, +23
Håndtering af sociale medier, +45
Samtidig viser analysen, at håndteringen af sociale medier er noget, som mange annoncører lægger vægt på at håndtere inhouse.

Når man spørger om, hvordan inhouse ressourcerne vil udvikle sig i forhold til forskellige områder, så siger 61 pct. af annoncørerne, at de på sociale medier vil stige, mens 0 pct. svarer falde.

På spørgsmålet om anvendelsen af en lang række ydelser – og hvem der leverer – så er håndtering af sociale medier et områder, hvor færre annoncører tilkendegiver, at det er en opgave, der er overdraget til et bureau. Til gengæld er det et af de områder, hvor flest annoncører tilkendegiver, at de alene håndterer det inhouse.

Her overgås det kun af produktudvikling og email marketing.

Om bureauerne har indset, at det er et område, der primært vokser inhouse, skal være usagt – fakta er dog, at sociale medier ikke ligger højt på investerings-listen.

Det fremgår af den analyse blandt bureaudirektører, som MyResearch også har lavet.

Når bureaudirektørerne skal udpege områder, som de ikke tilbyder i dag, men som de forventer at investere i, så ser Top 5 således ud:

Marketing automation 19 pct.
Email-marketing 18 pct.
Branded utillities 15 pct.
PR 15 pct.
Dialogprogrammer 15 pct.
“Social media håndtering ligger med 7 pct. noget længere nede af listen. Men selvfølgelig kan man indvende, at en investering i PR kan bruges til social media håndtering,” siger Mogens Østergaard.