28 NOVEMBER 2018

Sådan har tre reklamebureauer vundet de unges hjerter

Markedsføring skrev følgende:

Målt på absolutte tal lægger &Co., Hjaltelin Stahl og Uncle Grey sig i Top-3 i årets Talentanalyse som de bureauer, de studerende på videregående marketing-relaterede uddannelser helst vil arbejde på – hvis de vil arbejde på bureau. I nævnte rækkefølge.

Men der tegner sig et lidt andet billede, hvis man sammenligner de studerendes præferencer med annoncørernes, hvilket fremgår af MyImage-analysens pitch-index.

Her stikker nemlig især et enkelt bureau ud – Uncle Grey – som dermed populært sagt har et kongeimage hos de studerende, sammenlignet med deres generelle position i markedet.

Hos Uncle Grey er CEO Rolf Bach Christensen glad for resultatet, og han har flere bud på, hvorfor bureauet ligger godt i de studerendes bevidsthed:

– Først og fremmest investerer vi meget bevidst ressourcer i løbende at have interns fra både Miami AdSchool, DMJX og andre skoler. Og vi prioriterer, at de kommer til at arbejde på rigtige projekter, siger han og tilføjer:

– Og så mener jeg, det har stor betydning for vores attraktivitet, at vi som netværksbureau er meget lidt bygget op som et netværksbureau.

Anti-bureaukratisk politik

Hvad mener du med det?

– At vi værner om at have en meget flad, åben og ærlig kultur, hvor idéer kan springe alle steder fra. Og hvor der er mulighed for at rykke hurtigt, hvis man har evnerne og ambitionerne.

– Vi kalder det ”Open Culture”, men det handler egentlig bare om, at vi er anti-bureaukratiske.

Betyder awards noget?

– Ja, vores mantra er jo Famously Effective, så vi går da op i effektivitetspriser – og vi prioriterer at have vores interns med til at skrive vores cases op.

Ud af huset-oplevelser?

– Det er klart. Vi er jo en del af et netværk, så er man hos os, er der også muligheder for at få testet sine evner af på en international scene og komme på ”udvekslingsophold” på søsterbureauer i netværket.

– Og så tror jeg da i al beskedenhed, at praktikanterne og de studerende også snakker sammen i deres netværk og anbefaler os som et godt sted at komme i praktik.

Et rart sted at være

På listen over de reklamebureauer, som i Talentanalysen skiller sig ud med et særligt godt image hos de studerende sammenlignet med deres generelle position i markedet (MyImage-analysen), finder man på anden- og tredjepladsen Ogilvy og &Co.

Vi spurgte dem, hvorfor de mener, de har vundet de unge studerendes hjerter.

Hos Ogilvy, der ligesom Uncle Grey er er internationalt netværksbureau, har CEO Pia Tandrup et par bud:

– Vi sætter altid en del ressourcer af til vores praktikanter, så de får en god oplevelse hos os. Vi betragter dem som ligestillede, og vi bruger aldrig gratis arbejdskraft. Og så tror jeg, vores arbejdsmiljø spiller en stor rolle – den slags rygtes jo.

Arbejdsmiljø?

– I dag gider ingen jo arbejde solen sort døgnet rundt, som vi gjorde i 90’erne. For de unge i dag handler et godt arbejdsmiljø i høj grad om en god tone, respekt og en god balance i hverdagen. Og vi arbejder bevidst på at være et rart sted at være.

Pia Tandrup ser i øvrigt bureauets generelle eksponering i uddannelsesmiljøet som vigtig:

– Vi deltager fx på speeddating i Cannes, og så underviser fx Katrine Jo Madsen (kreativ direktør hos Ogilvy, red.) på Tekstlinjen. Det betyder helt klart også noget.

Og som Pia Tandrup understreger, så er der også en mere indefra og ud grund til, at det er vigtigt for bureauet at have et godt image blandt de studerende:

– Det kan jo ikke kun bidrage til at tiltrække dygtige medarbejdere – men også potentielle kunder.

Det handler om vores varer

Det er – målt på absolutte præference-tal – &Co, der topper Talentanalysens liste over de reklamebureauer, flest studerende vil arbejde på.

Men bureauet gør sig også gældende i Top-3, når det gælder målingen af de studerendes bureau-præferencer sammenlignet med de marketingansvarliges foretrukne bureauer.

Kreativ direktør Thomas Hoffmann har en klar holdning til det:

– Jeg tror primært, det handler om, at de varer, vi leverer, virker tiltrækkende – vores arbejde, ganske enkelt.

Thomas Hoffmann understreger, at man hos bureauet bevidst lægger stor vægt på at have et godt image blandt de studerende:

– Det er vigtigt for os. Det giver os flere kræfter, og vi får unge øjne og ildsjæle ind på bureauet. Og de gode oplevelser spreder sig jo som ringe i vandet. Vi ved også, at vi er nogen af de første, fx DMJX ringer tilmed hensyn til praktikanter.

Thomas Hoffmann mener i øvrigt, at bureauerne har en forpligtelse til at give tilbage:

– Jeg synes, vi har en opgave i at få de unge til at holde fast i branchen – og udvikle sig selv og deres talent. Og så giver vi gerne noget tilbage: Jeg blev selv undervist på Reklameskolen af Duckert og Wibroe. Nu giver Cerkez, Køhler og Dinesen herfra også et bidrag til de kommende generationer.

Talentanalysen: Attraktivitetsindex vs MyImage pitchindex
1. Uncle Grey
2. Ogilvy
3. & Co
4. NORD DDB
5. We Love People

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center