18 AUGUST 2017

Mediabureauerne når 1 mia. kr.

Markedsføring skrev følgende:

Mediabureauerne i Danmark nåede en milepæl i 2016. Her præsterede de for første gang nogensinde en samlet bruttoavance på 1 mia. kr.

Det viser en ny rapport fra MyResearch, der bl.a. står bag den årlige imageanalyse blandt bureauer, MyImage.

Rapporten er i virkeligheden tre analyser i en udgivelse. Dels den årlige analyse blandt marketingdirektører over, hvordan marketingbudgetterne disponeres, dels den årlige trends-analyse blandt bureaudirektører.

Hertil kommer så en nøgletalsanalyse af bureauer med over 10 mio. kr. i bruttoavance – i alt 153 bureauer fordelt på fem bureautyper.

De 17 mediabureauer, der er med i analysen, oplevede en vækst i bruttoavance i 2016 på 7,1 pct. til 999.825 mio. kr. Væksten skal lægges oven på en årrække med flot vækst – i 2015 landede væksten på over 14 pct. – og alene de seneste to år har mediabureauerne lagt ca. 180 mio. kr. til deres bruttoavance.

Mindre afhængige af medieomsætning

Væksten er sket til trods for, at medieomsætningen ikke er vokset tilsvarende.

– Der var engang, hvor mediabureauernes bruttoavance hang sammen med deres store omsætning, siger adm. dir. Mogens Østergaard, MyResearch.

– Men i takt med den digitale udvikling har mediabureauerne udviklet deres forretninger og er blevet meget mindre afhængige af mediaomsætningen. Det ser man udtrykt ved den såkaldte bruttoavanceprocent, der er bruttoavancens andel af omsætningen. Den blev løftet yderligere i 2016.

Også bundlinjen udviklede sig positivt. Den voksede med 9,6 pct. til godt 91 mio. kr.

Det havde dog set anderledes ud, hvis man havde taget Blackwood Seven med som koncern.

Rapporten rummer tallene for Blackwood Seven Danmark, da koncernen i dag rummer betydelige internationale aktiviteter og samtidig foretager betydelige investeringer i teknologi-udvikling med støtte fra venture-kapital.

Mindre bureauer trækker nedad

Blackwood Seven havde i 2016 på koncern-niveau et underskud før skat på over 58 mio. kr., og det ville således have markant indvirkning på billedet af den danske mediabureaubranche.

Mediabureauernes positive udvikling er sket i et generelt positivt marked, hvor den danske bureaubranche i 2016 opnåede en vækst klart over tidligere år. Samlet voksede de 153 bureauer med 7,8 pct.

Der er også indsamlet tal på 73 bureauer med en bruttoavance på under 10 mio. kr., og som derfor ikke er kommet med i rapporten. De havde en mindre god udvikling, og regner man dem sammen med de 153 bureauer gav 2016 en vækst til bureaubranchen 6,6 pct. – som dog fortsat er væsentligt bedre end de foregående år.

Fakta

  • Trendanalysen 2017 er sponsoreret af Adobe, Ambition, Intermail og Magnetix
  • CMO trendanalysen bygger på besvarelser fra 206 marketingdirektører.
  • Bureaudirektør-analysen bygger på svar fra godt 100 bureaudirektører.
  • Nøgletalsanalysen rummer 153 bureauer – heraf 61 reklamebureauer, 44 digitale bureauer, 17 mediabureauer, 21 PR-bureauer og 10 designbureauer.
  • Trendrapporten fra MyResearch, som indeholder resultaterne fra de 3 analyser koster 3.950 kr. ex. moms.
  • Medlemmer af Dansk Markedsføring får 10 pct. rabat på rapporten.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center