23 JANUAR 2018

Disse tre bureauer har de mest tilfredse kunder

Markedsføring skrev følgende:

MyImage 2018: Trods et markant direktørskifte sidste sommer fortsætter et af landets yngste mediabureauer, Orchestra, med at gøre sig bemærket på den gode måde.

Nye kunder og flere medarbejdere er kommet til, det seneste regnskab viser fremgang – og nu placerer bureauet sig for andet år i træk som det mediabureau i MyImage-analysen, der har de mest tilfredse kunder.

Analysen produceres af MyResearch – i år i samarbejde med Markedsføring – og med 691 respondenter er der tale om Danmarks største analyse blandt marketingansvarlige.

I analysen bedømmer annoncørerne en række danske reklame-, media- og digitale bureauer, hvilket udmønter sig i kåringen af de bureauer, der har det bedste brand-image inden for hver bureautype – men analysen rummer også tal for kundetilfredshed for hvert enkelt bureau.

Disse tal er dog ikke til offentliggørelse, men vi må godt fortælle hvilke tre bureauer, der topper i hver deres kategori, og i år ser dén liste ud som følger.

Image ikke lig med tilfredshed

– Reklamebureauer: Boye & Spellerberg

– Mediabureauer: Orchestra

– Digitale bureauer: Subsero

Orchestra fastholder dermed positionen som mediabureauet med de mest tilfredse kunder, mens Boye & Spellerberg og Subsero for første gang indtager positionen som henholdsvis reklamebureauet og digitalbureauet med de mest tilfredse kunder.

Mens de tre bureauer kan glæde sig over de gode kunderelationer, så kan de endnu ikke glæde sig over topplaceringer i imagemålingen.

– Image fortæller noget om, hvordan et bureau bliver opfattet bredt i markedet, og derfor behøver der ikke være nogen sammenhæng mellem et godt image og en høj kundetilfredshed. På sigt ser vi dog ofte at mange meget tilfredse kunder skaber word-of-mouth og dermed større præference, momentum og et stærkere brand i markedet, siger adm. direktør Mogens Østergaard, MyResearch.

Samtidig ses der naturligt nok en sammenhæng mellem kundetilfredshed, specielt andelen af meget tilfredse kunder, og bureauernes evne til at fastholde kunderne.

Værd at satse på tilfredshed

– 9 ud af 10 meget tilfredse kunder vil invitere deres nuværende bureau til pitch, mens niveauet falder til 1 ud af 5 blandt de kunder, som ikke er tilfredse. Der er således ingen tvivl om, at kundetilfredshed skaber momentum – og momentum skaber vækst, siger Mogens Østergaard.

Der er generelt en større tilfredshed med de mindre bureauer – og lidt flere utilfredse kunder blandt de internationale bureauer, men uanset størrelse kan det betale sig at arbejde med kundetilfredsheden, for tallene viser, at bureauer med mange tilfredse kunder også har høj vækst, ligesom fine kundetilfredsheds-tal på sigt har det med at smitte af på image-placeringen:

– Vi har i løbet af analysens 10 år set mange eksempler på, at høj kundetilfredshed ofte får bureauernes image-placering i de følgende års målinger til at stige, ligesom dårlige tilfredshedstal ser ud til at give anledning til image-tab. Så jeg er ikke i tvivl om, at udviklingen i kundetilfredshed er en forløber for de kommende års udvikling på image, siger Mogens Østergaard.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center