23 AUGUST 2016

Digitalt content trækker størst fokus hos annoncørerne

Bureaubiz skrev følgende

CMO trendanalysen viser endvidere, at de mindre annoncører er de mest tøvende over for bureauerne sammenlignet med de største.

At den digitale verden fylder mere og mere i annoncørernes marketingbudgetter, er en veletableret sandhed. Spørgsmålet er, om der er digitale værktøjer, der trækker større opmærksomhed end andre.

Det er der noget, der tyder på i en ny CMO trendanalyse, hvor MyResearch har spurgt 146 annoncører omkring deres disponering af marketingbudgetterne i forhold til både kanalvalg, bureau-ydelser og inhouse-ressourcer.

Analysen peger på, at specifikt digitalt content er noget, der har fokus hos annoncørerne – efterfulgt af sociale medier.

De sociale medier er den af alle kanaler, der må forventes størst vækst på, mens digitalt content ikke optræder som en kanal i analysen. Det optræder i forhold til spørgsmål om, hvordan forbruget vil udvikle sig på både indkøb af forskellige bureauydelser samt inhouse håndtering.

Analysen viser, at 63 pct. forventer stigende forbrug af bureauer til digitalt content, mens kun 4 pct. tilkendegiver, at det vil falde. Dermed fremstår digitalt content som det område, der vil vækste mest hos bureauerne.

På andenpladsen kommer håndtering af sociale medier.

Bureauerne skal dog ikke forvente eksklusivitet på ydelserne, fordi digitalt content og håndtering af sociale medier også vokser i forhold til annoncørernes inhouse ressourcer.

Analysen viser endvidere, at annoncører med marketingbudgetter over 20 mio. kr. er dem, der er mest fremme i skoene i forhold til at fokusere på digitalt content og håndtering af sociale medier – og at det er dem, der har det mest afklarede forhold til bureau-anvendelsen.

Annoncører med budgetter under 20 mio. kr. fremtræder mere nølende over for at anvende bureauer end de store annoncører. Det er et generelt billede, som viser sig på en lang række kompetence-områder.

“Analysen viser også, at de mindre annoncører i langt højere grad ser et forhold som pris/økonomi/budgetbegrænsinger som en af de store udfordringer i samarbejdet med bureauerne. Hertil kommer, at det også er de mindre annoncører, der fremhæver manglende ressourcer som en af de store udfordringer, virksomheden står overfor. Det kan tyde på, at de mindre annoncører i langt højere grad kæmper med at få enderne til at mødes og at dette påvirker deres forhold til bureauerne,” siger adm. dir. Mogens Østergaard, MyResearch.​