26 JANUAR 2018

Digitale bureauer vinder terræn

Markedsføring skrev følgende:

Annoncørerne betragter i stigende grad de digitale bureauer som deres vigtigste samarbejdspartner på bureaufronten.

Det viser MyImage-analysen 2018, der udarbejdes af MyResearch i samarbejde med Markedsføring.

691 marketingansvarlige har deltaget i undersøgelsen, og selv om 38 procent af dem siger, at reklamebureauerne er deres vigtigste samarbejdspartner, så siger 35 procent i år, at det er de digitale bureauer.

Dermed er de digitale bureauer over de seneste to år halet en del ind på reklamebureauerne i kampen om at være annoncørernes primære partner.

I 2016-analysen sagde 45 procent reklamebureauer og 28 procent digitale bureauer, sidste år var tallene 44 procent og 33 procent, og i år mindskes forskellen altså yderligere, til bare 3 procent.

Og kaster man blikket endnu længere tilbage i MyImage-historien, så tyder tallene på, at den beskrevne udvikling har været i gang over de seneste fem år med det mest markante spring fra 2013-14.

Digitale er mere på nethinden

I 2013 sagde således 54 procent af annoncørerne, at reklamebureauerne var deres primære bureaupartner, mens bare 18 procent sagde digitale bureauer.

Året efter, i 2014, var tallet for reklamebureauer faldet til 43 procent, mens tallet for digitale bureauer var steget til 27 procent.

– Der er ingen tvivl om, at annoncørerne gennem en årrække har haft de digitale bureauer markant mere på nethinden end for bare fem år siden. Det er i øvrigt en udvikling, der understreges af svarene på vores spørgsmål om, hvilke bureautyper annoncørerne forventer at indgå i dialog med om kommende projekter, siger Mogens Østergaard, adm. direktør i MyResearch.

Således var der nogenlunde lige mange af de adspurgte annoncører – 48 og 49 procent – der for to år siden forventede at indgå dialog om kommende projekter med henholdsvis et reklamebureau og et digitalt bureau.

I dag er de tilsvarende tal i dag 41 procent for reklamebureauer og 56 procent for digitale bureauer.

Status quo for mediabureauer

Mogens Østergaard understreger dog, at tallene ikke nødvendigvis behøver at betyde bureauskifte, eller at reklamebureauerne er på vej ud.

– Selv om et faldende antal annoncører angiver reklamebureauerne som deres primære partner, så fastholder de trods alt positionen. Og at man indgår i dialog med et andet bureau end det, man primært samarbejder med, er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at der er et bureauskifte på vej, siger han.

MyImage-analysen viser i øvrigt nogenlunde status quo for så vidt angår mediabureauernes position. Her svarer 17 procent af annoncørerne i år, at mediabureauerne er deres primære bureaupartner – i 2017 var tallet 15 procent, mens det i 2016 også var 17 procent.

Som noget nyt er designbureauer med i årets undersøgelse som bureautype, men angives kun som primær partner af 2 procent af annoncørerne.

Til gengæld forventer 29 procent af de adspurgte annoncører at indgå i dialog med et designbureau om kommende projekter.

Det svarer omtrent til det antal annoncører, der forventer at gå i dialog med et PR-bureau (31 procent), og overstiger endda en smule det antal, der forventer at gå i dialog med et mediabureau (26 procent) om nye projekter i det kommende år.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center