27 NOVEMBER 2018

Digitale bureauer halter bagefter

Markedsføring skrev følgende:

Det går ikke så godt med kendskabet til de digitale bureauer. I hvert fald hvis man spørger de studerende på videregående marketing-relaterede uddannelser.

Det har analysehuset MyResearch gjort igen i år, og mens de mest kendte reklame og mediabureauer har en kendskabsprocent blandt de unge på mellem 26 og 21 procent, så er det mest kendte digitale bureau Impact – med 10 procent.

Talentanalysen er gennemført blandt 503 studerende fra universiteter, erhvervsakademier, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser, som giver kompetencer inden for marketing, kommunikation, design og/eller IT (websites, UX, automation).

Og det manglende kendskab bør give anledning til eftertanke hos de digitale bureauer. Ikke mindst ud fra et employer brandning-perspektiv, mener Mogens Østergaard fra MyResearch:

Lavt på tværs af uddannelser

– Vi kan se i MyImage at de digitale bureauer også ligger lavt kendskabsmæssigt, men at de ligger så lavt blandt de studerende er noget overraskende, siger han og tilføjer:

– Og det er problematisk med den nuværende økonomiske situation, hvor kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare.

Kan det lave niveau så skyldes, at de studerende, der er spurgt, ikke er relevante i forhold til de digitale bureauer?

– Det korte svar er nej. Kendskabet til de digitale bureauer ligger lavt på tværs af alle uddannelsessteder. Kun Konxion har et højt, lokalt kendskab (30 procent), og det er på Aalborg Universitet, siger Mogens Østergaard.

Ambitionen er at ligge højt

Hos Impact, der altså – omend på et ret lavt niveau – topper kendskabslisten for de digitale bureauer, siger marketingdirektør Ditte Rosing-Schow:

– Vi er glade for at være det digitale bureau, der ligger bedst på kendskab blandt de studerende, og vi gør en del for at være synlige for målgruppen. Bl.a. via karriere-messer, praktikanter, events og arrangementer.

Årsagen til den generelle mangel på kendskab til de digitale bureauer, ser Ditte Rosing-Schow ikke en klar og entydig årsag til:

– Men for vores eget vedkommende vil jeg sige, at vi generelt har fokus på at rekruttere profiler, som allerede har  nogle år på bagen i branchen. Deri ligger måske en del af forklaringen, men vi har helt klart både ønske og ambition om at ligge godt på både kendskab og attraktivitet. Også blandt studerende.

– Det er bare ikke det, der har højst prioritet i forhold til hvilke profiler, vi har mest for.

Bureauer bør arbejde med kendskabet

Umiddelbart efter Impact ligger – målt på kendskab – Konxion med 9 procent, Magnetix, Novicell og Adapt alle med 8 procent.

Helt i den anden ende lander FFW, Digital LBi (i dag Publicis.Sapient), Immeo med bare 1 procents kendskab blandt respondenterne.

Heller ikke på attraktivitets-parameteren ligger de digitale bureauer højt: Altså hvor mange af de studerende, blandt dem som gerne vil arbejde på et digitalt bureau, der siger, at de gerne vil arbejde hos lige præcis de navngivne bureauer.

Og netop sammenhængen gør, at det giver god mening at arbejde med kendskabet:

– De digitale bureauer har faktisk flyttet sig enormt meget i forhold til deres fokus på branding over for deres kunder, herunder arbejdet med kendskab, siger Mogens Østergaard.

– Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at dette ændrede fokus også vil slå igennem over for de studerende gennem det næste par år, slutter han.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center