18 SEPTEMBER 2017

Awards er ikke så vigtige

Markedsføring skrev følgende:

Røde løbere, jubelscener, gyldne statuetter, kamerablitz, champagne og naturligvis masser af fest.

Det er blot nogle få af de ingredienser, der hører til, når bureau-branchen fejrer sig selv og hinanden ved stort anlagte awardshows herhjemme og i udlandet.

Men betyder de mange awards overhovedet noget?

Ja, når vinderne står i rampelysets skær med de skinnende trofæer i hånden, så er det naturligt nok kæmpestort, men en ny undersøgelse fra MyResearch, der har spurgt til bureaudirektørernes holdning, nuancerer billedet.

Analysehuset har spurgt 106 danske bureaudirektører, hvor stor betydning 10 navngivne priser – seks danske og fire internationale – har for bureauet, og svarene viser overraskende, at kun få tillægger awards den helt store betydning.

AEA betyder mest

Størst betydning tillægger bureaudirektørerne den danske effektpris, Advertising Effectiveness Award (AEA), som Kreativitet & Kommunikation står bag, samt den internationale kreative pris Cannes Lions, populært kaldet VM i reklame.

Således siger 27 procent af bureaudirektørerne, at AEA har stor/meget stor betydning, mens 26 procent siger det samme om Cannes Lions. På tredjepladsen kommer den største danske, kreative pris, Creative Circle Award, som 18 procent af bureaudirektørerne siger har stor/meget stor betydning.

Men når det så er sagt, så svarer altså stadig 48 procent – altså næsten halvdelen af de danske bureaudirektører – at selv AEA blot har ingen/ringe betydning for bureauet.

For Cannes Lions og Creative Circle Award er det over halvdelen, der siger ingen/ringe betydning – henholdsvis 53 procent og 55 procent.

Færre kan gøre det

Tallene skal, mener adm. direktør Mogens Østergaard fra MyResearch, sættes i forhold til de mange ressourcer, bureauerne bruger internt på de forskellige awards, og generelt hvor meget uddelingerne fylder i mediebilledet.

Alligevel mener han ikke, man kan være alt for bastant i sine udmeldinger:

– Nogle bureauer kan tillægge den ene award stor betydning, mens andre tillægger en anden stor betydning. Derfor kan man ikke bruge tallene til at sige, at awards generelt er ligegyldige. Men tallene kan godt tyde på, at branchen måske bruger lovlig mange ressourcer på awards, og at det vil være en god idé, hvis der var lidt færre, lyder hans vurdering af analysens resultat.

Blandt de enkelte bureautyper er det mediabureauer og reklamebureauer, der generelt tillægger priserne den største betydning. Selv de to digitale awards, DDA og DIAmanten, tillægges mindre betydning af digitalbureauerne end af media- og reklamebureauerne.

Du kan se en oversigt over bureaudirektørernes vurdering af, hvor meget de 10 awards i undersøgelsen betyder, som PDF under artiklen her.

Ifølge analysen fra MyResearch er der i øvrigt heller ikke noget, der tyder på, at awards har voldsom stor betydning for de danske annoncørerne, når der skal vælges bureaupartner.

Fakta

  • Trendanalysen 2017 er sponsoreret af Adobe, Ambition, Intermail og Magnetix
  • CMO trendanalysen bygger på besvarelser fra 206 marketingdirektører.
  • Bureaudirektør-analysen bygger på svar fra godt 100 bureaudirektører.
  • Nøgletalsanalysen rummer 153 bureauer – heraf 61 reklamebureauer, 44 digitale bureauer, 17 mediabureauer, 21 PR-bureauer og 10 designbureauer.
  • Trendrapporten fra MyResearch, som indeholder resultaterne fra de 3 analyser koster 3.950 kr. ex. moms.
  • Medlemmer af Dansk Markedsføring får 10 pct. rabat på rapporten.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center