18 JANUAR 2018

Annoncører: Fleksibilitet er vigtig

Markedsføring skrev følgende:

MyImage 2018: Der er ingen tvivl om, hvad der er vigtigst, når annoncører vælger bureau. Men den digitale verdens krav om hurtighed viser sig i et nyt valgkriterium i årets analyse.

Topscorerne er uændrede, når MyResearch i den årlige MyImage analyse spørger annoncørerne til betydningen af forskellige kriterier, når de skal vælge bureau.

Men i år er der taget to nye kriterier med på listen – og et tredje er omformuleret.

Et af de nye lyder ”Er fleksible og agile” og det kriterium tillægger 48 procent stor betydning. Dermed placerer det sig som det 7. vigtigste valgkriterium.

– Når man tager i betragtning, hvordan den digitale verden med sociale medier, stiller krav til annoncørerne om at være meget mere på hele tiden, så er det ikke en overraskende placering. Vi ser fx også betydningen i vores årlige CMO Trend-analyse, hvor den digitale udvikling er med til at drive en større insourcing hos annoncørerne, siger adm. direktør Mogens Østergaard, MyResearch.

Transparens ikke top-vigtig
Det andet nye kriterium lyder ”Er uvildige og transparente”. Det tillægger 31 procent stor betydning, og det giver en placering som 4. sidst ud af de i alt 15 opstillede kriterier.

– Svarene er ikke splittet op på bureautyper, så vi kan ikke sige, om der er forskel på betydningen på fx reklame- og mediabureauer. Men uvildighed og transparens er ikke kun et emne der vedrører mediabureauer, og når man kigger på svarene, så er det ikke et kriterium, der træder frem som et af de virkelig vigtige, siger Mogens Østergaard.

Til gengæld er der ingen slinger i valsen over for de vigtigste kriterier.

Det er uændret ”Har god forståelse for min forretning” og ”Er gode til at skabe resultater”.

Henholdsvis 69 og 68 procent af annoncørerne tillægger disse stor betydning, og der er et stykke ned til nummer 3 på listen. Det er ”Har gode digitale kompetencer” med 56 procent.

Strategi rykker op
Dette er i øvrigt et valgkriterium, der har vundet stadigt større betydning. For fem år siden var det kun 36 procent, der tillagde de digitale kompetencer stor betydning.

Kreativ styrke er faldet ned på en 5. plads, idet også strategisk styrke er blevet vigtigere.

– Det er dog ikke sådan, at kreativ styrke er blevet mindre vigtig, når man kigger på andelen, der tillægger den stor betydning. Det tal er nogenlunde uændret. Men digitale kompetencer er steget markant, og strategisk styrke er også vokset lidt i betydning, siger Mogens Østergaard.

Tidligere har annoncørerne skullet tage stilling til betydningen af ”Er gode til forbrugerindsigt og analyse”. Det er i år ændret til ”Er gode til at analysere og anvende data”.

Det er der 38 procent, der tillægger stor betydning, mens der sidste år var 34 procent, der tillagde ”Er gode til forbrugerindsigt og analyse” stor betydning.

MyImage gennemføres af MyResearch for 10. år i træk – i år i samarbejde med Dansk Markedsføring.

Du kan læse mere om analysen og bestille rapporterne på www.myresearch.dk.

Tilmeld nyhedsmail

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som vi udsender 3-4 gange om året. Indholdet er primært målrettet til virksomheder i de brancher vi gennemfører MyImage analysen i.

Hovedgaden 22, 2 th
2970 Hørsholm
Email: kontakt@myresearch.dk
CVR: 31163420

Mogens
Østergaard

41 90 34 01
Linkedin profil

Brian
Neiiendam

41 90 34 02
Linkedin profil

Privacy Preference Center